Doesburg en omgeving

 

Als u bij Bed & Does overnacht, verblijft u in het rustige gedeelte van de monumentale binnenstad van Doesburg. Vanuit hier kunt u winkelen, heerlijk eten, gezellig een terrasje pakken, musea bezoeken (Mosterdmuseum, Roode toren, Lalique museum), de culturele zondag meemaken of een van de andere mooie evenementen die Doesburg kent (zoals de Hanzefeesten, Doesburg Binnenste Buiten, Kadedagen of de Montmartre markt). Daarbij telt Doesburg meer dan 100 monumenten.

 

Vanuit Bed&Does kunt u verder alle kanten op. Liggend op de grens van de Achterhoek, Veluwe en De Liemers is er veel te doen en te bekijken in de omgeving.


Steden

De steden Arnhem en Zutphen vindt u op 20 minuten rijden. De steden Nijmegen, Deventer en Apeldoorn op een half uur rijden. 

Arnhem ligt aan de Veluwe. Daar vindt u Burgers Zoo, Openluchtmuseum. 

Zutphen is net als Doesburg een Hanzestad, met een rijke geschiedenis. Volg in Zutphen de stadswandeling en sta verbaasd over de vele monumentale panden.  Qua ontspanning vindt u nabij Zutphen het traditionele Japanse Wellnesscentre Ryokan. Iets verder gelegen (Bussloo) ligt thermen Bussloo.


Natuur en cultuur

Nationaal park Veluwezoom: op 5 minuten rijafstand van Doesburg kunt u al het park bezoeken (vanuit Dieren of Ellecom). Het is het eerste nationale park van Nederland met de bekende Posbank. In Rheden is het transferium (informatiecentrum) van Natuurmonumenten waar kinderen spelenderwijs kennismaken met de natuur en fietsen/elektrische scooters te huur zijn en u wandel en fietsroutes kunt verkrijgen. In de zomer en herfst zult u tegen zonsop-en ondergang wild kunnen spotten, zoals herten en zwijnen.

Hoge Veluwe: Dit park staat vooral bekend om  de witte fietsen die her en der los staan in het park en natuurlijk het Kroller Moller museum. Voor dit park kunt u gerust een dag uittrekken. 

 

In de omgeving zijn veel kastelen en landgoederen te vinden. Denkt u aan Middachten (Ellecom), kasteel Keppel (Laag Keppel), Hackfort, Kasteel Vorden..... Met de fiets kunt u de kastelenroute volgen.

 

Richting de Achterhoek (Laag Keppel, Doetinchem) treft u een heel ander landschap, het coulissenlandschap. De omgeving van Laag-Keppel, Hummelo en Drempt is enorm mooi. Zo kunt u langs de IJssel de fietstocht Ommetje Achterhoek volgen of de Gelderse kastelenroute richting Vorden. In de Achterhoek vindt u verder een aantal wijnboeren waar u de Achterhoekse wijnen (van de Joanniterdruif) kunt proeven. 

 

Richting Nijmegen vindt u de Ooijpolder. Dit is vooral een geschikt gebied voor fietsers. U kunt met het pontje in Pannerden richting Millingen. In de Ooijpolder ligt hotel-huiskamer café Oortjeshekken, een begrip en de prachtige Millinger theetuin, waar u met inspiratie voor uw tuin weer vertrekt.